Saturday, 12 October 2013

Monday, 26 November 2012

Hapy Besday LAqie Gurlie

Alhamdulillah 24 tahun diri ini benyawa di dunia ciptaan Tuhan ni.Kata orang 24 tahun ni dah boleh kawin,hehehe insyallah kalo ada jodoh.
Banyak kenangan pahit n manis dalam diri ini. Ada yang kita mengharapkan sesuatu,tetapi harapan tu mungkin bukan untuk kita.Mengharapkan orang yang kita sayang disisi untuk kelahiran ni. Tetapi mungkin Tuhan sayangkan kita,telah menghantar hamba Allah ni kepada saya. Tapi mungkin sementara, mungkin dia adalah untuk saya.Tidak pasti itu semua.kerna itu adalah rahsia NYA.

thanks to my luvly sister kak maz yang mulaya perkenalan kami dalam contest Jumbo..n thanks also silver n my sweet darling for my birthday. i luve them so much.thanks a lot.

walaupun perkenalan kami bukan la berpuluh tahun, tapi ati yang kecewa dan segala fikiran di minda ni berhenti seketika dalam pe jua masalah.


thax for the cake n everything when i know u darling


i'm 24 years now..

Mingguan di Taman Botani Perdana

As u know la kan.

mingguan biasa kalo free qiela akan makeup tok shoot.. Ni tak rancang pun,sebab talent ni pm la qiela free ke tak weekend hari tu. Tapi qiela tak ingat la tarikh ni..lupe sudah.
Mase ondaway nak pegi ni,kteowang boleh sesat plak, tak ingat la sampai ke mana.memang tak ingat la.. Yela dah lame tak pergi kan.jalan pun bukan pasti sangat.

ok tak nak la citer panjang2..

ni Talent 1..

 makeup ni qiela banyak main kat mate ni, tak berapa sentuh bahagian lain..yang lain tu qiela buat light2 je. so, bahagian mata tu akan naik.


bahagian kening plak qiela tak cukur pun..cume kemaskan sahaja.
 
 
Talent 2..
 
 
 perasan tak talent ni macam muke sape?macam muke qiela kan?hahaha

ok, nak cerita pasal talent ni plak,mule2 tak rancang pun nak makeup dia ni.sebab janji ngan talent no. 1 je..Tapi disebabkan talent ni tak da MUA.qiela pun tolong la touch sikit2 je.

Muka dia ni memang sangat bersih,lembat..qiela suke dapatg touch muke macam ni.muka yang tak da masalah.

Qiela just pakaikan eyelash, touch bahagian mata n eyebrow dia pun dah terbentuk. Tak banyak sangat pun.

Makeup yang simple sahaja n natural.

 
p/s:- bagi kedua talent ni juga qiela style kan hijab diowang


BFF MARRIED

congrate to my darling fadzreen yang baru je langsungkan kawin-kawin dia ngaan suami yang amat la sayang ye..

10.11.2012 menjadi sejarah, walaupun mempunyai dugaan dan cabaran mereka lalui. Alhamdullillah akhirnya..

 nak tengok pengantin tak?

ha nengok kat bawah ni :-


shantek kan? ni adalah sentuhan dari qiela.khas to kawan tersayang..tapi ha, dia ni bukan suke makeup tebal2 pun.nak simple2.memang tak la dilayan.qiela buat juga advance makeup.bukan selalu pun nak macam ni kan.so, ha suke ati i la..hahaha..jangan mara ye fadz..heheh



p/s sory sangat makeup mase ni tak complete sangat, sebab pengantin nak makan. so tak da la qiela poakaikan lipstick dulu..hehehe


congrate my sweet darling. Moga bahagia dunia akhirat bersama suami tercinta

Thursday, 27 September 2012

JUMBO QUEEN 2013

Salam Semua,..mmmmuuuaahhhhh

wah happy nampak qiela ni kan..ehem ehem ehem, bukan pe sonok dapat list semi final tok Jumbo Queen Taun ni..

Alhamdulillah n syukur sangat..

kalo korang nak tau Jumbo Queen ni khas tok orang yang berbadan besar la je kan!ala2 macam miss universe gitu..hahaha. Pertandingan ni anjuran Sungei Wang Plaza..
Mule2 memeg neves, yela,live kot orang ramai tengok kat Sg, wang tu..tipu la x neves.
Memag best jumpe kawan2 yang dari peringkat umur muda n tua..

1st kteorag akan blaja dance dengan cikgu yang di khas kan, 2 hari je kteowg blaja,memg beku kepala.tp tok sosnok2 je..salah pum kene senyum, kata cikgu la..

Selasa malam 25 Sept 2012 keputusan daripada judge tok sape yang terpilih semi final..semua berdiri kat stage tu, berdebar2 tok panggil..Tetibe dengar MC cakap 'peserta no.7' eeehhh tu no aku tu?aargghhh memag terkejut la.ke depan terus la qiela.muke senyum lebar.

 berdebar tungu keputusan


 'and pose'


group 1

Friday, 24 August 2012

selamat hari raya 2012

selamat hari raya,kepada saudara serta saudari,setahun hanya sekali,merayakan hari yang mulia ni....

ceh ceh ceh nyanyi lagu raye ye qiela.?hehehehe

yela dah sebulan pose,ni la mse kitenraikan ibadah yang kite buat mse sbulan tu.
alhamdllh.
dah mak masuk semigu kitenraye kan?sory la sbb tak wish awal2.macam2 nk kne prepair raye ni.kemas umah,kemas blik,kemas baju,macam2 la.
tapi raye ni kurag la sikit sebab aruah atok tak da.klo x, dia la slalu buat drama kt u,ah.macam2 hal la.tp ni dia dh xda.macam sunyi.mood pun biasa2 je.

Tp yang buat kteorag ada sikit hapy sbb pegiKelantan.Ingat tak entry sbelum ni yang spupu qiela tunag tu?haaaa skarag nindah kawin dah..AMIN selesai semua.

Pegi sane pun xdala jalan2 sangat sebabb kt sane jalan sangat la jem.huhhhh
nak pegi dekat je.tp 1 jam baru sampai.memg habis mse dalam ktete je..